Onze kadetten moesten het vandaag opnemen tegen de nr. 1 in hun reeks.

Al vanaf de 1ste inning lieten ze zien hoe sterk onze Lions waren.

Michiel mocht de spits afbijten en sloeg een triple, door een overtrow naar kon hij al direct het eerste punt scoren.

Ook Floris wist een hit te slaan en kon zo Bryan het 2de punt van de 1ste inning laten scoren.

WBA kon in de 1ste inning slechts 1 punt scoren door de sterke pitching van Senne Dupont.

Die kon na de 1ste inning reeds 3 strike outs op zijn naam schrijven.

Ook de 2de inning waren onze Lions sterk aan bat en konden zij door hits van Senne Dupont, Jochem Dupont en Joren Renard weer 3 punten bij op de teller zetten.

WBA wist in de 2de inning 2 punten te scoren. Senne Dupont zette zijn sterke pitching door en kon hierdoor weer 2 extra strike outs neerzetten.

In de 3de inning kon Beveren Lions nog eens 3 punten scoren dankzij een hit van Bryan Otto en Lode Belis.

Ook WBA was sterk aan bat in deze 3de inning en wist maar even 4 punten te scoren.

Dit bracht de stand op 7-8 in het voordeel van onze kadetten met de belofte van een spannende wedstrijd.

Maar onze kadetten hielden het hoofd koel  en konden zo in de daaropvolgende innings nog maar liefst 6 punten scoren door hits van Michiel Van Biesen, Bryan Otto en Yenz Van Den Bergh.

WBA had hier geen antwoord op en wist nog slechts 2 hits uit de wacht te slepen op de pitching van Senne Renard, Bryan Otto en Yens Rotthier.

Onze kadetten konden dan ook een welverdiende zege van 10 – 14 in de wacht slepen en zorgde zo voor de 1ste nederlaag dit seizoen van WBA Foxes Black.

Deze week stonden er voor onze dames 4 wedstrijden geprogrammeerd.

Op dinsdag en donderdag speelden ze verplaatste thuiswedstrijden tegen Brussels Kangaroos. Pitcher Sara De Graeve nam beide wedstrijden voor haar rekening en deed dat uitstekend. Ze gooide maar liefst 18 strike-outs over de 2 wedstrijden en kreeg amper enkele hits tegen. Dat is ook te merken aan de eindscores van 7-0 en 5-1. De betere batters waren Nena Heyrman, Sam Syniawsky, Jessie Heylen, Muriël Robert & Sofie Maes.

Op zondag moesten de dames het opnemen tegen Seraing Brown Boys na een verre verplaatsing. Pitchers Sara De Graeve en Rubin Roef hebben fantastisch gegooid. Dat in combinatie met het goede slagwerk van iedereen bracht hen tot 2 overwinningen met uitstekende uitslagen. Het werd 24-1 en 20-0. Bij deze 2 wedstrijden werden er maar liefst 3 homeruns geslagen! Bedankt aan Jessie Heylen, Sara De Graeve en Nena Heyrman die volgende week moeten trakteren