Een homerun-festival langs Beverse kant bij de miniemen!!


Op Antwerp lieten de jongeren zich van hun beste slagkracht zien.

Wolf Lutz sloeg twee homeruns, Joren Renard, Kobe Ballaert en Senne Vanryckel ieder één homerun. Rik Joossen , Arno Noppe en Tyl Peirsman sloegen ook hits waardoor verdiend gewonnen werd met 11 – 19

 

Enkele flaters van de thuisploeg en een hit van Robin Reyns zette de toon in de eerste wedstrijd tegen Mortsel. Alles bleef op slot en Beveren kon met steun van pitcher Koen De Clerck langzaam de eindmeet zien. Enkel in het slot ging de thuisploeg er nipt over zodat de wedstrijd eindigde met een 3 – 2 eindstand.

In de 2e wedstrijd een andere instelling met een bezoekende ploeg dit kost wat kost deze wedstrijd wou winnen. Een homerun van pitcher Trent Saharek zette de aanval in. Gevolg, zwakke pitching van Mortsel, hits van Bram Van der Biest en Jonathan Beck en verschillende fouten van de verdediging en de tussenstand stond al snel op 0 – 6 . Vanaf dan liep alles op rolletjes en in de 5e inning sloegen Robin Reyns, Giovanni Philipsen en Kevin Reyns alle Mortselse hoop aan diggelen. Een 2 – 16 winst voor Beveren die nog steeds aan kop blijft in de stand van 1e nationale.

 

De softbal dames hadden op het veld van Brussels de rangschikking niet meer in eigen handen, wilden ze nog bij de top 4 eindigen. Enkele weken verloren ze telkens met één puntje tegen Antwerp, zodat ze nu stranden op de 5e stek. Toch vochten ze alsof ze de finale behaalden en iedere overwinning zo belangrijk waren.

In de eerste wedstrijd was er spanning vanaf de 1e inning. Rubin Roef, als pitcher, liet samen met haar puike verdediging geen enkel punt scoren. Kreeg ook slechts 2 hits tegen. Aanvallend ging Sam Syniawsky wel voor een mooie double in de 3e inning, zodat ze uiteindelijk ook het enige punt scoorde in de wedstrijd. Ook Nena Heyrman en Rubin Roef sloegen hun hit maar scoorden niet. Een 0 – 1 was de uiteindelijke uitslag van de eerste partij.

In de 2e wedstrijd was Lauren Roef die de pitching verzorgde. Brussels was sinds het einde van de vorige wedstrijd het noorden kwijt en moest lijdzaam toezien dat Beveren geen partij meer was voor hen. In 7 inningen was de klus geklaard met zelfs een homerun van Britt Voorhelst, Jessie Heylen en Sam Syniawsky. Daarenboven de meerdere hits van Nena Heyrman, Yana Rotthier, Lauren Roef, Anneleen Veekens en Muriel Robert tot een uitslag van 5 – 11.

 

De kadetten wonnen op Merchtem met een vlotte 16 – 27

 

De majors verloren met één enkel puntje op Mortsel met 13 – 12