Net niet iedere ploeg heeft de overwinning meegenomen of thuis gehouden.

Toch een “gouden” weekend voor de Beveren Lions.


Vooraleer de wedstrijden van het voorbije weekend te vinden, graag jullie aandacht voor een ooggetuigenverslag van een match van onze slowpitch vorige week:

Reapers moesten zonder pitchers naar Afterburners 2. 

"Pitcher" van dienst, Gaetan Gregarek starte heel moeilijk waardoor Burners 7 runs scoorden in de eerste 2 innings. 

De slagkracht van onze Reapers begon stillekes op gang te komen en slaagden erin door maar 1 run meer tegen te krijgen om de bovenhand te nemen in de 7e inn. Defensief solide bracht ons de eerste win.

De tweede match starte defensief en vooral pitching gewijs veel beter waardoor we de Burners op 1 run konden houden.

Aanvallend sloegen we 8 runs wat genoeg was voor de 2e winst.

Zeker te vermelden was de uitstekende batting van Muriel Robert. Defensief droeg iedereen zn steentje bij.

We starten dit seizoen met 4 wins op 4 matchen. In de beker hebben we 2 wins op 2 matchen. 

Volgende week trekken we naar Leuven. 

 

De miniemen mochten de spits afbijten tegen het sterke Merchtem. Diverse pitchers werden op de heuvel geplaatst en dat loonde, want de bezoekers kregen diverse ballen te verwerken. Aanvallend ging het voor de wind. Zelfs twee homeruns van Pieter-Jan Callens maakten het zijn ploeggenoten heel makkelijk. Ook de hits van Cobe Lyssens, Vic Maes, Senne Vanryckel en Van Ballaert maakten het verschil zodat de thuisploeg de stand netjes op Beverse bodem op 6 – 5 kon brengen.

 

Ook de seniors hebben op het veld van Gent geen steken laten vallen. Wat vorige jaren een struikelblok was, konden beide wedstrijden op magistrale wijze gewonnen worden. Het ontbreekt verder van individuele acties maar de uitslagen waren 4 – 5 en 3 – 21 . Door deze uitslagen blijft Beveren op kop in de rangschikking.

 

De slowpitch zit op schema. De tegenstander, Leuven, was geen partij voor al het geweld van Beveren. 1 – 18 en 4 – 21 spreekt boekdelen.

 

De Majors verloren op het veld van WBA met 21 – 20 . Wat een score en aanvallend een verbetering in de ploeg.

 

Ook de kadetten moesten tegen WBA en konden overtuigend de wedstrijd naar zich toe trekken. Senne Dupont en Senne Renard waren de “veelvraters” in de Beverse aanval. Ook Joren Renard liet een “triple” noteren. Floris Degelin, Yonie De Stobbeleir en Yens Rottier sloegen ook hun hit die samen de verdiende 16 – 5 overwinning op Beverse bodem hield.

 

Wie net niet kon winnen waren de softbal dames die in beide wedstrijden op de valreep hun meerdere moesten herkennen in Anwerp. Normaal een ploeg die vlot van moest gewonnen worden. Vooral pech in de aanval door hits die steeds in de verkeerde richting geslagen werden. Spanning was er wel voor de toeschouwers want telkens verloor Beveren met één punt verschil. 5 – 6 en 6 – 7 .

Hoe goed de thuisploeg ook zijn best deed, het liep niet zoals gepland en de punten kwamen steeds in de slotfase tot stand. Anneleen Veekens, Maya en Kim Streux, Britt Voorhelst, Jessie Heylen, Muriel Robert, Soetkin Peeters en Sam Syniawsky waren de beteren, maar net niet genoeg om minstens één wedstrijd naar zich toe te trekken.