De senioren blijven ongeslagen in de 2019 competitie.


Met Koen De Clerck op de heuvel, hadden de Lions weinig moeite om de eerste wedstrijd tegen Mortsel naar zich toe te trekken. Mortsel kon enkel in de laatste inning door een foutje nog een eerreddend puntje sprokkelen. Beveren daarentegen kwam door middel van slimme en agressieve baserunning meteen 4-0 voor. Ze konden dat rustig opbouwen tot een snelle 11-0, wat ervoor zorgde dat de jeugd optimale kansen kreeg in deze wedstrijd. De aanvallende slagkracht kwam in deze wedstrijd van Jonathan Beck, Arne Van Royen, Kevin Reyns, Trent Saharek en Tom Van Geert. 11-1 was de eindstand.

De tweede wedstrijd begon iets moeizamer, maar de vechtlust was groot genoeg om ook deze overwinning thuis binnen te slepen. Mortsel kwam dankzij goede baserunning meteen 0-1 voor. De Lions konden in de 2e inning antwoorden met 6 runs. Arne kon het gelijkmakende punt binnenbrengen met een hit-by-pitch, waarna Kevin er met een bloop single 3-1 van maakte. De bases werden terug volgezet tot Bram met een triple de score tot 6-1 bracht. In de derde inning werd er 9-1 van gemaakt, waarna de wedstrijd stilviel en het door vermoeidheid uiteindelijk 10-6 werd. Trent heeft hard moeten werken voor zijn 2e Win op de heuvel, maar heeft de ploeg altijd in de match weten te houden. De hits kwamen in deze wedstrijd van Kevin Reyns, Trent Saharek, Bram Van Der Biest, Giovanni Philipsen, Steve Van Dijk en met kers op de taart de homerun van Thomas Van der Herten. Volgende week zetten de Lions thuis alles op alles om ook tegen Merchtem ongeslagen te blijven.

De slowpitch-ploeg laat er ook geen gras overgroeien.

In Herentals ging de ploeg beide wedstrijden winnen met duidelijke 19 – 7 en 17 – 9 cijfers.

 

De miniemen zagen hun wedstrijd op Merchtem uitgesteld door de weersomstandigheden.

 

De kadetten moesten Merchtem bekampen.

De wil om tegen deze ploeg te winnen was groot. De pitching liep vlotjes bij Beveren en de hits werden gescoord aan de lopende band. Senne Renard, Senne Dupont, Floris Degelin, Daan Heyrman, en Ward De Backer lieten de bezoekers alle hoeken van het veld zien. Jochen Dupont sloeg daarenboven een prachtige homerun doordat de eindstand op 15 – 5 kwam te staan.

 

De softbal dames kregen ook Merchtem op bezoek.

Ook deze bezoekers hadden vorige week beide wedstrijden gewonnen en wilden ook op Beveren het maximum behouden. Veel zaaks kon de thuisploeg niet inbrengen tegen deze zware tegenstander. Kim Streux, Britt Voorhelst, Maya Streux en Sam Syniawsky waren in de eerste 3 innings wel goed voor een mooie hit. De tegenstander walste wel verder met een 3 – 11 tussenstand. Sara De Graeve en Anneleen Veekens lieten zich ook nog opmerken tegen het einde van de wedstrijd maar Merchtem pakte verdiend de overwinning in de eerste wedstrijd met 4 – 12.

In de tweede wedstrijd hetzelfde stramien. Enkele hits van Sara De Graeve, Soetkin Peeters, Muriel Robert en Jessie Heylen en daar bleef het bij. Merchtem alweer op dreef sloeg bijna op iedere pitch en maakte dan ook de klus af met 1 – 11.