De start is gegeven. Het nieuwe seizoen van baseball en softbal.

Op twee wedstrijden na, was het een succes over de ganse lijn.


De miniemen beten de spits af.
Zij moesten op verplaatsing naar Zottegem en wonnen overtuigend met 6 – 14. Vooral Vic Maes, Senne Van Rykel en Joren Renard sloegen de mooiste hits.

De slowpitch moest naar Zeeuwse Honk in Terneuzen. Ook daar klinkende overwinningen met 9 – 21 en 7 – 28. De ploeg wil dit jaar iets beter doen dan het vorige jaar en wil degelijk meespelen voor de top.

De seniors kregen reeds een belangrijke tegenstander te verwerken.
Namen wou op Beveren de overwinning mee naar Wallonië meenemen maar Beveren liet zich niet kisten in eigen huis.

Een spannende strijd barste los en de thuisploeg trok toch de lakens naar zich toe naar het slot van de wedstrijd. Hits van Jonathan Beck, Kevin Reyns, Trent Shasherek, Robin Reyns, Benjamin Voorhelst, Giovanni Philipson en Bram Van der Biest.

“Oude getrouwe” Koen De Clerck was als pitcher opnieuw op de afspraak en kon Namen zeker nog bedwingen. Net genoeg om de eerste wedstrijd met 4 – 2 te winnen.

De daaropvolgende wedstrijd, met Giovanni Philipson op de heuvel, ging ook nu niet in mist op. Beveren scoorde wel in de 2e inning met Diego Coolen maar moest in de 3e inning 3 punten incasseren waardoor Trent Shasherek, als aangeworven Amerikaan, zijn debuut maakte in de Beverse rangen. Met succes bleek later want na enige hits van Kevin Reyns, Arne Van Royen, Bram Van der Biest en Trent Shasherek zelf kwam de stand terug in evenwicht naar 3 – 3.

Verlengingen dus en de thuisploeg scoorde net niet. Ook Namen nam geen optie tot de overwinning. Bij een 2e verlenging was het Illy Hameleers en Arne Van Royen die het scuciale punt scoorden en zo de 4 – 3 eindstand op het bord zette. Prachtige wedstrijden maar zeker niet voor hartlijders.

De jongste ploeg van de club ging onderuit op Pioneers met 22 – 14 maar volgens insiders zat er wel iets meer in. Vooral omdat Beveren met spelertjes kwam zonder veel ervaring en toch goed speelden.

De kadetten moesten naar WBA hebben er zeker niet slecht van af gebracht. 11 – 8 is zeker geen afstraffing. Te meer dat de pitching van de bezoekers niet draaide zoals voorzien. Senne Renard, Floris Degelin en een homerun van Senne Dupont waren de meest spectaculaire. Een volgende confrontatie moet alvast beter.

Ten slotte de softbal dames. Net terug van hun stage in Barcelona en een nieuwe Nederlandse hoofdcoach in de rangen. Gent, vorig jaar gelijk eindigde met Beveren was dit  keer geen partij in beide wedstrijden. Cijfers spreken boekdelen. Vooral de 15 – 0 en  14 – 4 waren goed voor de overwinningen zonder veel tegenstand. Alle speelsters zouden een vermelding kunnen krijgen maar dan is dit blad te klein. Wel een vermelding voor beide pitchers, m.n. Sara De Graeve en Lauren Roef die het Gent meer dan moeilijk hebben gemaakt waardoor beide wedstrijden op een drafje werden gewonnen.