De seniors hebben op Brussels één partij gewonnen en één verloren.

Respectievelijk uitslagen van 5 – 1 en 2 – 12

Meer gegevens ontbreken.


De junioren hebben op de valreep de overwinning in Beveren gehouden.

Het was wel met veel bloed, zweet en tranen dat de ploeg tegen Antwerp de volle buit binnen kon houden. Met vele veldfouten konden de bezoekers al meteen scoren naar 3 punten. Beveren repliceerde terecht via Delis Coolen en kon de achterstand verkleinen naar 2 – 3 . Antwerp bleef niet hangen en scoorde opnieuw terwijl pitcher Nils Van den Bergh zijn uiterste beste deed. Illy Hameleers sloeg wel een hit maar scoren was er niet bij. In de 3e inning na een aanval van Antwerp, liep het vlotjes. Delis Coolen, gevolgd door Pieterjan Vermeire, Nena Heyrman, Duncan De Kerf en Jorg De Bauw plaatsten hun hit buiten bereik van de verdediging en maakten meteen de inhaalrace met een

9 – 8 voorsprong. Nog even kwam de tegenstander opzetten maar de “Leeuwen” gingen met de volle buit naar het einde door een prachtige grandslam-homerun door Delis Coolen. Fantastische zege voor de thuisploeg met 13 – 12

 

Ook de softbal dames moesten hun beide partijen winnend afsluiten, wou coach Kitty Pauwels benadrukken. Dit lukte meer dan gevraagd. De speelsters waren gemotiveerd en wilden Brussels al snel op de knieën krijgen.

In de eerste wedstrijd, met Rubin Roef op de plaat, kreeg ze slechts 3 hits tegen. De verdediging maakte geen enkele fout en scoorde aan de lopende band. Evi De Nys, Jessie Heylen en Britt Voorhelst sloegen aan honderd procent. Gevolgd door Anneleen Veekens met een mooie hit. Een einduitslag van 10 – 0 hoeft ook weinig commentaar.

De 2e wedstrijd stond Evi De Nys op de plaat. Zij kreeg ook drie hits tegen zich waarop toch één puntje werd gescoord door Brussels. Aanvallend weer hetzelfde scenario met hits van alle Beverse kanten. Joke De Rycke, Rubin Roef, Britt Voorhelst, Liesbeth De Bock, Sara De Graeve en Anneleen Veekens sloegen hun clean hit. Anderen profiteerden van de fouten in de Brusselse verdediging. Allen genoeg om ook deze wedstrijd met hoog rendement op 11 – 1 te zetten.

De leiding van beide wedstrijden waren in handen van enkele gelegenheids-scheidsrechters die alles puik onder controle hadden.