Spektakel dit weekend in Beveren.

Als Gent in Beveren komt spelen, moeten de snaren aangespannen worden.


Met Robin Reyns op de heuvel in de 1e wedstrijd ging het even mis in de beginfase. Gent scoorde al snel drie punten zodat Beveren resoluut moest achtervolgen. Dat was er in de 2e en 3e inning met hits van Robin Jacobs en Jonathan Beck. Bij deze 2 – 3 stand was de kloof bijna gedicht. In de 5e inning was de thuisploeg terug in staat om een optie te nemen op de overwinning. Hits van Bram Van der Biest, Merijn De Clerck en Giovanni Philipsen mochten samen de 6 – 3 eindstand vastleggen.

In de 2e wedstrijd moest Koen De Clerck de heuvel op. Die deed dat onberispelijk en  liet in de ganse wedstrijd slechts 5 hits tegen. Hits van Arne Van Roeyen, Jonathan Beck en Bran Van der Biest leverden niets op in de score. Beveren had het ook niet makkelijk en moest tot in de 5e inning wachten om het verlossende punt te scoren. Opnieuw Bram Van der Biest die zijn medemaat Delis Coolen liet scoren met zijn hit. Een 1 – 0 eindscore was meer dan verdiend.

 

De junioren hebben ook hun 2e wedstrijd verloren tegen Brasschaat met zware 2 – 18 cijfers.

Beveren startte wel goed en kon profiteren van veldfouten van de bezoekers. Thomas Van der Herten, Cobe Schmitt en Jari Tielens hebben in de wedstrijd de heuvel voor zich genomen. Ze konden geen van allen de tegenstander ontwrichten. Wel aanvallend maar niet doorslaggevend waren de hits van Illy Hameleers, Jari Tielens, Delis Coolen en Diego Coolen.

 

De softbal dames speelden thuis tegen Antwerp. Met Sara De Graeve op de heuvel liep het zoals gepland. Ze deed het uitstekend maar met enkele twijfelachtige beslissingen van de leiding moest de ploeg met 2 – 3 het onderspit delven. Iets te weinig hits om aanspraak te maken op de winst. Enkel Joke De Rycke, Sofie Maes en met 3 hits Muriël Robert.

De 2e wedstrijd nam Evi De Nijs plaats op de heuvel. Antwerp begon wel sterk en Beveren moest in achtervolging. Het duurde tot de 4e inning dat Beveren de kracht kon vinden om gelijk te komen tot

6 – 6. Toen Antwerp alsnog een voorsprong nam, moest de thuisploeg tot in de laatste inning wachten om een voorsprong en de overwinning te pakken. Vooral de mooie hits van Rubin Roef, Joke De Rycke, Jessie Heylen, Anneleen Veekens en Britt Voorhelst. Een verdiende eindzege van 10 – 8 .