Onze Lions moesten afgelopen weekend op bezoek in Hoboken.


Tot nu toe had de Beverse ploeg nog een enkele match kunnen winnen van de competitieleiders. Verdedigend ging het prima voor de bezoekers, want pas in de vierde inning lukte het de thuisploeg Pioneers om een man op base te krijgen. Inmiddels had Beveren, met hits van Robin Reyns en Robin Jacobs, al twee runs gescoord in de tweede inning, mede dankzij fouten van de Hobokense catcher. In de derde inning ging dezelfde speler in de fout en dikte de leeuwen hun score aan tot 0-5. Terwijl de thuisploeg een paar runs sprokkelden, scoorde Arne Van Royen de zesde run op een sacrifice fly van opnieuw Jacobs. In de laatste inning werd het nog even spannend wanneer Pioneers alle basen vol kreeg met maar één man uit. Maar de pitching van Robin Reyns zorgde voor twee infield ballen, zodat Beveren de winst kon behouden met een eindscore van 4-6.

De Hobokenaren waren duidelijk uit op rechtzetting, want na de eerste inning van de tweede match stond het al 4-1. Een aanpassing in de pitchingstrategie van Merijn De Clerck zorgde voor een tempering in het slaggeweld van de thuisploeg, terwijl het tactisch spel van Beveren een aantal runs opleverde. Een bunt van Steve Van Dijk met daarop volgende verwarring bij Pioneers zorgde dat de Lions weer langszij konden komen. Maar de slagploeg van Beveren kon geen ritme vinden, en ondertussen vergaarde Hoboken punt na punt. Na 5 innings, met een stand van 5-9, kwam er een pitcherswissel bij de Lions, maar o.a. 2 hit-by-pitches op rij bezorgde Pioneers nog eens 3 runs. In de laatste inning kwamen de batten van de bezoekers nog een keer in actie. Doubles van Bram Van Der Biest en Merijn De Clerck zorgde voor nog 2 runs. Maar het bleef een verliezende eindscore van 12-7.

Op zich doen de Lions een goede zaak om een wedstrijd van de leider te pakken, maar door de split van Namur en Brussels blijft de top 4 in 1BB ongewijzigd.

Volgend weekend op verplaatsing naar de Kangaroos in Brussel. Bij dubbele winst of split behouden de Lions hun derde positie in de competitie.

 

De softbal dames hebben in 4 wedstrijden van hun belangrijkste concurenten niet kunnen winnen. Misschien is de oorzaak te vinden in de speelsters die naar de USA gegaan zijn om ook daar hun studies verder te zetten. Ook het ontbreken van enkele basisspeelsters hebben zich laten voelen.

Tegen Gent lieten Joyce Verhulst, Britt Voorhelst, Maya Streux, Evi De Nijs en Jessie Heylen zich wel heel positief opmerken maar de tegenstander heeft net op het einde de zege mee met 0 – 7 en

2 – 3 .

Op Chicaboo’s eenzelfde scenario. Eindstanden van 7 – 0 en 5 – 2 zeiden net genoeg door de offdays van Beveren. Véronique Van Braeken, Muriel Robert, Britt Voorhelst, Jessie Heylen, Tessa Kips, Nena Heyrman en Maya Streux lieten zich wel gelden. Maar de overwinning konden ze niet in de wacht slepen.

De Beeball Majors hebben zich fantastisch laten opmerken. Joren Renard, Senne Vanrykel, Rik Joossen en Pieter-Jan Callens hebben Pioneers verslagen met 27 – 14. Joren sloeg niet minder dan vier homeruns. Pieter-Jan sloeg er twee in het veld.

 

De miniemen hebben net verloren van Louvain-La-Neuve met 4 – 9

Ook hier was Joren Renard de beste batter met 3 op 3. Arne Ancaert, Jochem Dupont, Kato Van Poucke, Senne Dupont, Senne Renard en Oscar Seynaeve sloegen ook de pannen van het dak maar net niet genoeg om de overwinning thuis te houden.

 

De junioren moesten naar Brussels voor hun wedstrijd. Misschien was de tegenstander niet de sterkste maar Beveren profiteerde van hun zwakheid en de kracht in eigen kunnen. Emile Ivens, Thomas Van Der Herten, Jari Tielens en Nils Van Den Bergh maakten er een kermis van met een 3 – 15 overwinning.

 

Volgend weekend:,

 

23 augustus:  Junioren:                   18.00   Brasschaat     - Beveren

 

26 augustus:  Miniemen Agaliz      10.00   Borgerhout    - Beveren

                        Junioren:                   12.30   Nstars             - Beveren

                        Seniors:                      13.00   Brussels          - Beveren

                        Seniors:                      15.30   Brussels          - Beveren      

 

27 augustus:  Kadetten Thaba’s     10.00   Beveren          - Brussels

Majors                       10.00   WBA              - Beveren

Kadetten Tsiga’s       11.00   Namen            - Beveren

                        Softbal Dames:          13.00   Seraing           - Beveren                

                        Softbal Dames:          15.30   Seraing           - Beveren