Na de mooie zeges van de softbal dames vorige week op Antwerp, was nu Borgerhout de volgende om voor de bijl te gaan.


Beveren kon voor deze beide wedstrijden nog beschikken over twee speelsters die deze week in de USA gaan verder studeren met een sportprogramma als toemaatje.

Sara De Graeve en Kim Streux zijn de gelukkigen en zullen natuurlijk veel bijleren om volgend seizoen in Beveren hun ervaring kunnen delen. We wensen hen ook alle succes toe.

De wedstrijden zelf waren alweer grandioos. Evi De Nys, als pitcher, hield goed stand in de eerste innings. Aanvallend waren Kim Streux, Nena Heyrman, Britt Voorhelst, Tessa Kips en Sara De Graeve de speelsters die de meeste hits sloegen en daarmee de 20 – 5 uitslag op het scorebord plaatsten.

In de tweede wedstrijd was het Sara De Graeve die haar laatste wedstrijd mocht pitchen en ook zij deed het meer dan behoorlijk. Een 11 – 0 was de uitslag die geen commentaar nodig heeft. Uitblinkers bij deze wedstrijd waren Sofie Maes, Evi De Nys, Liesbeth De Bock en Tessa Kips.

Met deze eindstanden blijft Beveren verdiend aan de leiding.

 

Met slechts 4 spelertjes bij de Majors tegen 6 spelertjes bij Merchtem, was toch de thuisploeg de betere in deze wedstrijd. Senne Vanryckel, Roos De Backer, Rik Joossen en Pieter-Jan Callens speelden een formidabele wedstrijd en wonnen terecht met 26 – 15

 

De miniemen lieten tegen Brasschaat wel een steekje vallen. Joren Renard startte wel met een homerun en ook Senne Dupont, Daan Heyrman, Arne Ancaert en Jochem Dupont sloegen de pannen van het dak. Maar niet genoeg om de overwinning in Beveren te houden. 7 – 17

De Thabas bij de kadetten lieten ook een steekje vallen tegen Merchtem. 11 – 18 was een spijtige nederlaag. Een homerun van Illy Hameleers was de opener, gevolgd door hits van Nemo De Muynck. Toen ging het licht uit en kon slechts in de slotfase terug wat punten maken maar niet genoeg om de overwinning in de wacht te slepen.

 

Volgend weekend:,

 

12 augustus:  Miniemen Agaliz      10.00   Beveren          - Louvain-La-Neuve

13 augustus:  Kadetten Tsigas       10.00   Beveren          - Pioneers

                      Majors                      10.00   Beveren          - Pioneers

 

15 augustus:  Softbal Dames:         13.00   Beveren          - Gent

                      Softbal Dames:         15.30   Beveren          - Gent