De verste verplaatsing voor de Lions is naar Namur Angels, waar met winderig en wisselend weer rekening gehouden moest worden.


De Angels staan momenteel op de tweede plaats in de rangschikking met 3 wedstrijden voor op Beveren. De leeuwen zouden dus een goede zaak kunnen doen met dubbele winst. De eerste wedstrijd ging vrijwel gelijk op. Solide pitching en foutloze verdediging weerhielden de Naamse ploeg om zelfs maar te dreigen. Geen enkele Angel haalde derde base, terwijl de vierde inning voor Beveren werd geopend met een double door Bram Van der Biest. Samen met de doubles van Tom Van Geert en Merijn De Clerck, namen de bezoekers gelijk 4 runs voorsprong. In de zesde inning kwam er nog eens een Angel op base, maar een diving catch gecombineerd met een double play op één door centerfielder Arne Van Royen, maakte een einde aan de inning. De eerste helft van de opdracht voltooid met een eindscore van 0-6.

In de tweede match werden de rollen helaas omgedraaid. De Australische pitcher van Namur stond slechts 5 hits toe in de wedstrijd. Aan Beverse kant moest in de eerste inning al 4 runs geslikt worden. De pitching was niet scherp genoeg en met wat hulp van de wind sloegen de Angels 3 double en 2 single hits. De verdediging van de Lions herpakte zich nog wel, maar moest toch telkens een run per inning toestaan. Wisseling in de pitching bracht beterschap, maar het verdict was al gevallen. Aanvallend waren er af en toe een paar goeie contacten, maar tot scoren kwam het niet. Enkel Bram Van der Biest kon twee hits slaan. Eindscore 9-0.

Ten opzichte van positie 2 in rangschikking verandert er nu niets voor Beveren. Wel komt vierde plaats Brussels een wedstrijd dichterbij door dubbele winst. Verrassend verloor leider Hoboken Pioneers één van hun matchen. Na onze tweede zomerstop, gaan de Lions op bezoek in Hoboken op zaterdag 19 augustus

 

 

Van de softbal dames en de Tsigas (kadetten) enkel de uitslagen bij gebrek aan scorekaarten.

De softbal dames wonnen beide wedstrijden op Antwerp met respectievelijk 3 -15 en 0 – 9

De Tsigas verloren nipt op Borgerhout met 15 – 14

 

Volgend weekend:,

 

05 augustus:  Miniemen Agaliz      10.00   Beveren          - Brasschaat

           

 

06 augustus:  Kadetten Thabas      10.00   Beveren          - Merchtem

Kadetten Tsigas        10.00   Spartans         - Beveren

Majors                       10.00   Beveren          - Merchtem

Softbal Dames:          13.00   Beveren          - Borgerhout           

                        Softbal Dames:          15.30   Beveren          - Borgerhout