Als laatste tegenstander voor de eerste zomerstop, kregen de Lions de ploeg uit Merchtem op bezoek.


Ondanks de hogere plaats in rangschikking van Beveren, zouden het geen gemakkelijke wedstrijden worden. Beide teams moesten een aantal minder ervaren spelers aanspreken, en in natte weeromstandigheden spelen. In de eerste wedstrijd ging het gelijk op; pas in de vierde inning scoorden beide ploegen 2 runs. Een foutje in de communicatie bij Beveren zorgde voor een vroegtijdig einde van deze hitting rally, maar ook de Beverse verdediging deed één van de twee runs cadeau aan de Cats. Een fout bij Merchtem zorgde voor een vierde punt in de volgende inning, terwijl de Cats nog maar een run konden scoren. Eindstand 4-3. Beste slagmensen waren Robin Jacobs en Robin Reyns; ze sloegen 2 op 3, beiden met een single en een double.

Door de blessures geteisterde pitching staff van de Lions, mocht Merijn De Clerck de tweede match op de heuvel starten. Hij deed een prima job, maar fouten in het veld en een mentale denkfout bezorgden The Merchtem Cats drie runs. Hoewel de Lions de Amerikaanse pitcher regelmatig goed raakten, verdwenen veel goede contacten eenvoudig in de handschoen van de verdediging. In de laatste inning werd nog eens alles op alles gezet. Pinch hitter Giovanni Philipsen sloeg een hit, gevolgd door een hit van Christof Reyns. Een base-on-balls voor Jonathan Beck zette de basen vol met één uit. Maar tot scoren kwam het niet meer. Eindstand 0-3.

Komende twee weekends zijn er geen wedstrijden voor de 1BB Lions. Daarna is er een serie van uitwedstrijden. Pas op 9 september spelen de Lions weer thuis.

 

Luc Sachteleben

Head Coach Baseball 1

 

De miniemen kregen Borgerhout op bezoek. De ploeg deed wat van hen verwacht werd. Om in de top van de rangschikking te blijven wilden de coachen, Jessie Heylen en Dennis Van Raemdonck, winnen. Opmerkelijk liep het heel vlotjes en de bezoekers konden geen vuist maken. Vooral Senne Renard was super met maar liefst drie homeruns. Ook Yenthe Hameleers, Joren Renard, Michiel Van Biesen, De Backer Roos en Daan Heyrman sloegen de bezoekers knock-out. Een 17 – 9 was de verdiende uitslag.

 

De Majors lieten ook geen steek vallen tegen WBA.

De vier hoofdrolspelers waren Senne Van Rykel, Pieter-Jan Callens, Kobe Van Ballaert en Rik Joossens. Deze ploeg liet de score draaien en kon gezwind de 20 – 16 binnen halen.