De eerste helft van de competitie werd in Beveren afgesloten tegen de leider Hoboken Pioneers.


De eerste wedstrijd eindigde tragisch voor de Lions, die tot het begin van de laatste inning de stand op 0-0 hadden gehouden. Een mislukte pick off bracht een loper van Pioneers in scoringspositie. Een bunt, een denkfoutje in de verdediging en een fielding error zette de basen vol met geen enkele out. Catcher Daan van Geert had al eerder 2 steals onderschept en maakte de eerste out nog wel op de thuisplaat om het punt tegen te houden. Maar met een overthrow naar één konden de Hobokenaren 2 runs scoren. Pioneers had nog maar 3 hits geslagen op pitcher Robin Reyns, maar vond nu drive om nog eens 2 runs binnen te slaan. De slagploeg van de Lions konden maar 4 hits slaan tegen veteraan TJ Antonacci, en kregen 8 strike outs om de oren. Eindscore 0-4.

In de tweede game scoorden Hoboken 2 runs, maar die werden direct beantwoordt door 5 runs van de Lions. Hits van Kevin Reyns, Arne Van Royen en Bram Van Der Biest, en een triple van Robin Jacobs zorgde voor de vroege voorsprong. Lions’ pitcher Merijn De Clerck wist in de eerste drie innings 4 strike outs te gooien, maar veldfouten in de tweede en derde inning brachten de Pioneers langszij. Tot en met de vijfde inning bleef de score 5-5. De inmiddels gewisselde pitcher van Beveren kon het slaggeweld van Hoboken niet meer tegen houden, en ook een derde pitcher kon niet verhinderen dat de score op 5-8 kwam. In diezelfde zesde inning kwam catcher Thomas Van den Eynde op base met een hit, en sloeg Jonathan Beck een triple. Coach Sachteleben stuurde hem door om te scoren, maar – na discussie over de anti-collision rule – werd hij door de umpire out gegeven. In de laatste inning scoorde Hoboken hun 9de en 10de punt op een veldfout. De Lions bleven steken op een eindscore van 6-10.

De eerste helft van het seizoen staat Beveren Lions op een derde plaats in de rangschikking. Volgend weekend op bezoek bij de Brussels Kangaroos, die in vierde positie zullen azen op beter dan de 3 op 4 verlieswedstrijden tegen de Lions.

 

 

Volgend weekend:,

 

24 juni:

Miniemen:                   10.00   Mortsel -         Beveren Agaliz

Seniors:                       13.00   Brussels -        Beveren

                                    15.30   Brussels -        Beveren

 

25 juni:

Kadetten:                    10.00   Beveren Tsigas – Namen

                                    10.00   Zonhoven -     Beveren Thabas