De Lions trokken afgelopen weekend over de taalgrens voor een dubbel duel tegen de Namur Angels


De Angels hadden de vorige confrontatie al laten merken geduchte tegenstanders te zijn door met het kleinste verschil te winnen en verliezen. Voor de Beverse ploeg bestond de kans om de tweede positie van Namur in de rangschikking te benaderen.

Al snel in de eerste wedstrijd kwam Beveren op voorsprong, met slagwerk van Bram Van Der Biest, een double van Arne Van Royen, en een single van Merijn De Clerck. Goeie pitching en veldwerk zorgden dat de Angels pas in de vierde inning een puntje konden scoren. De leeuwen probeerden de score nog wat aan te dikken, maar mislukt tactisch spel behield de eindscore van 1-3 in het voordeel van Beveren.

Voor de tweede wedstrijd koos Namur voor hun Australische pitcher, die gelijk goed in de wedstrijd zat. Pas in de zesde inning kwam de eerste Lion op base door een hit-by-pitch, maar ondanks dat er inmiddels wel contact werd gemaakt, vielen alle slagen in de handschoen van verdediging. Enkel Jonathan Beck en Robin Reyns wisten een hit te slaan. De pitching van Beveren kwam in de eerste inning nog wel weg met twee hit-by-pitches, maar in de tweede inning werd er genadeloos afgestraft en scoorden Namur 5 runs. Met Arne Van Royen op de heuvel en solide verdediging werd het slaggeweld even bedwongen, maar in de laatste twee innings konden de Angels een eindscore van 7-0 optekenen.

Met de split blijven de verhoudingen tussen de tweede en derde plaats behouden. Komend weekend komt de nog ongeslagen leider Hoboken Pioneers op bezoek.

 

Volgend weekend:,

 

17 juni:

Seniors:                       13.00   Beveren -        Pioneers

                                   15.30   Beveren -        Pioneers

18 juni:

Rookies::                     10.00 tot 12.00           Tornooi te Beveren