Dubbele winst voor de Lions bevestigd derde plaats in de rangschikking van 1BB.


De bezoekende Sunville Tigers konden nog geen enkele wedstrijd winnen dit seizoen, dus mocht Beveren hier ook geen steek laten vallen.

De eerste wedstrijd was het opnieuw Robin Reyns die met maar twee hits tegen de wedstrijd met een strike out beëindigde. De shut-out werd aan de kant van Beveren beantwoord met 10 hits, tegen pitcher en voormalig Lion Kenny Soetens. Ondanks dat de Zonhovense ploeg nog eens 7 veldfouten maakte, bleef de score op 6-0 steken.

In de tweede wedstrijd leken de bezoekende Tigers iets meer aanvallend succes te hebben. Solide pitching van Arne van Royen en Merijn De Clerck zorgde echter voor weinig kansen. In zes steal-pogingen was de arm van catcher Daan Van Geert goed genoeg om de helft te stoppen. De baselopers van de thuisploeg konden 8 basen stealen, maar wisten dit niet altijd te verzilveren in runs. Een magere eindscore van 5-2 zorgde voor de dubbele winst.

Volgende week zullen de Lions aanvallend meer moeten overtuigen, als ze op bezoek gaan bij de Namur Angels die momenteel 2de staan in de stand.

 

Volgend weekend:

 

10 juni:

Bedrijventornooi te Beveren met 12 teams. Start om 10 uur.

 

Miniemen:                   10.00   Brasschaat -    Beveren

Seniors:                      13.00   Namen -          Beveren

                                  15.30   Namen -          Beveren

12 juni:

Majors::                       12.30   Beveren -        Merchtem