Een snikhete zaterdag in Merchtem heeft de Lions opnieuw een split opgeleverd.


De eerste wedstrijd kozen de Merchtem Cats voor hun Amerikaanse pitcher, terwijl Robin Reyns vertrouwd de heuvel nam voor Beveren. Een hit-by-pitch en passed ball leverde al een eerste run op in de eerste inning. Arne van Royen sloeg in diezelfde inning het tweede punt binnen. De Lions speelde een zo goed als foutloze match en konden de nul op het bord houden. Ondanks dat de Beverse ploeg regelmatig op base kwam, werd er niet meer gescoord. In de zesde inning lukte het de Cats om de stand op 1-2 te brengen, maar in de zevende inning kwam het slaggeweld van de leeuwen los voor een eindstand van 1-7.

Het slaggeweld werd in de tweede match voortgezet met 4 runs voor de Lions in de eerste inning. Coach Sachteleben had voor een alternatieve start gekozen in de pitching wegens onzekere resultaten van de afgelopen matchen. Maar die keuze bleek in de eerste inning niet het gewenste resultaat te hebben. Een startende veteraan en relievende junior moesten 6 runs slikken voordat de 3 outs gemaakt werden in de eerste inning. Ook bij Merchtem zat de pitching niet lekker zodat Beveren opnieuw langszij kon komen. De door blessure geteisterde Giovanni Philipsen moest vroegtijdig de tweede inning starten op de heuvel. Het was zoeken naar de onregelmatige strike zone van de plate umpire, waardoor veldfouten telkens runs opleverde voor de Cats. De frustraties leken langzaam de overhand te krijgen bij de Lions, maar in de vijfde inning herpakte de slagploeg zich door 2 runs in te lopen. Maar die trend kon niet doorgetrokken worden naar de laatste twee innings voor een verliezende eindstand van 10-8.

Daan Van Geert liet zich opmerken door beide westrijden in de hitte te catchen en in de tweede match alle vier de at bats op base te komen met twee basehits en twee base-on-balls.

Beveren doet geen goede zaak met de split tegen de voorlaatste in de stand. Komend weekend zullen de Lions vol gaan voor dubbele winst tegen de hekkensluiter Zonhoven Tigers. Om 13u afspraak in Beveren.

 

De junioren hebben hun eerste overwinning van het seizoen beet.

Tegen Brussels waren ze niet te stuiten met Thomas Van der Herten en Arne Van Royen op de heuvel. Een 27 – 2 was de beste prestatie van de laatste jaren. Vooral Thomas Van der Herten, Arne Van Royen, Jari Tielens en de homerun van Pieter Jan Vermeire lieten de bezoekers ter plaatse. Een wedstrijd dat zeker de moeite was op te bekijken.

 

De Thabas moesten naar Brasschaat.

Na 3 innings was de stand 0-3 aanvang vierde inning, nieuwe pitcher bij Braves. 8 strike-outs op negen batters. Door de 25 worpen regel twee innings beginnen met 3 man op de bases en niemand uit . Door enkele fouten, base on balls en een grand slam homerun van de Braves kwamen we achter 13-3. Omdat we maar 2 hits sloegen gedurende de hele wedstrijd konden we geen punten meer ophalen . Eindstand 15-3.

De Tsigas wonnen wel tegen Mortel in de “silver reeks” bij de kadetten.

Een homerun van Duncan De Kerf en de mooie hits van zijn team, zorgden voor een nipte 15 – 14 zege dit in Beveren kon blijven.