Voor het begin van de terugronde kwamen de Brussels Kangaroos opnieuw op bezoek in Beveren. De uitslag van 2-3 van de eerste wedstrijd lijkt voor de kenner een thriller op hoog niveau, maar het was alsof niets lukte voor beide ploegen.


De pitching aan Beverse kant was niet scherp genoeg, waardoor ook de – bij afwezigheid van 3 reguliere catchers – dienstdoende catcher het ook zwaar te verduren kreeg. Met base-on-balls en passed balls kregen de bezoekende Kangaroos hun eerste punt cadeau. Ook aan Brusselse kant was er geen scherpte en konden de Lions gelijkmaken met hulp van een veldfout. Toen een speler van Kangaroos dacht dat het, na een poging tot double play, de derde uit was en begon te wandelen van derde base naar huis, reageerde de Lions onhandig waardoor zelfs het tweede punt werd gescoord. Een pick off poging van de catcher naar derde base was het derde geschenk van de dag. De pitching van de Lions kon de scherpte niet vinden, en ook een wissel op de heuvel maakte niet voldoende verschil. Toch wist de defensie de ballen die geslagen werden goed te verwerken, waardoor de Brusselaars niet meer tot scoren kwamen. De Lions daarentegen kwamen regelmatig op base, maar konden telkens geen runs verzilveren. Ook niet wanneer alle basen bezet waren met niemand uit, konden de volgende batters geen enkele runs binnenslaan. Gelukkig kon er toch één run gescoord worden op een veldfout. Maar met 10 man left-on-base, was de eindscore 2-3 ondermaats. Wel was er goed veldwerk van Kevin Reyns met 5 assists.

In de tweede wedstrijd moest het beter voor de Lions, en ze werden daarbij ook geholpen door de Kangaroos; de startende werper van de Brusselaars kon geen strike over de plaat krijgen, gooide 4 base-on-balls en kreeg 5 runs te slikken in de eerste inning alleen. Aan Beverse zijde kon pitcher Robin Reyns vanuit een comfortabele positie werken, en kreeg hij nauwelijks tegenwerk. De Kangaroos probeerde het tij te keren met de Australiër Nick Callaghan op de heuvel. Tevergeefs, want de Lions konden hun voorsprong nog vergroten naar 9-0. Van de Brusselaars die op base kwamen, werden 2 van de 4 steal pogingen gestopt door catcher Bram Van der Biest. Pas in de laatste inning kon de ploeg uit Brussel hun eer nog redden met één puntje. Er werd aan Beverse zijde geen enkele veldfout gemaakt en een duidelijke eindscore van 10-1 is er één om mee te nemen naar volgende week, wanneer de Lions op bezoek gaan in Merchtem.

 

De softbal dames gingen twee maal onderuit tegen leider Pioneers uit Hoboken.

1 – 6 en 0 – 13 waren de zware cijfers. Enkel Kim Streux, Joyce Verhulst en Jessie Heylen lieten zich opmerken. Meer was er van beide wedstrijden niet te melden.

 

De kadetten (Thabas) blijven met een bangelijke overwinning lijstaanvoerder in de “gold league”

Eerste slagbeurt Thabas Ondanks eerste twee batters uitgemaakt toch twee punten gemaakt door een mooie hit  van Dieter Van Hove.

Starting pitcher voor Beveren Lions Dieter van Hove, nadat de eerste 2 batters op base geraakten double en BB herpakte Dieter zich met met 2 strike-outs zijn veld maakte de derde out.

Tweede inning een mooie double van Yuseke Sato was goed voor 2 punten een wp van de pitcher zorgde voor het derde punt een pb voor het vierde in deze inning.

slagbeurt Cats 3 man op en drie man uit.

door goed batting van Tuutn Desmet, Triple, Drew Van Hal, hit, een Sf van Demuynck Nemo leverde 6 punten op.

Uitstekende pitching van Dieter Van Hove 3 stike-outs beeindigde de derde inning.

Door mindere pitchng, 4 BB een fout en een hit scoorden we 6 punten.

2  mooie hits van de Cats een wp en bp leverden 2 punten op voor de tegenpartij.

Hoewel de volgende inning direct 2 man uit waren, scoorden we toch 2 punten.

De cats openden met een hit gevolgd met 2bb  en enkele overtrows leverden 4 punten op.

De laatste slagbeurt voor de Thabas leverden 14 punten op, een  Grand Slam HR van Nemo De Muynck en een hit van Illy Hameleers , enkele BB leverden een goede basis voor het feit dat iedere speler 2 times at bat had.

Laatste slagbeurt voor de Cats 3 man aan bat 3 out.

Einduitslag 6-32

Nog een verrassend resultaat: De “Beeball” Majors gingen alweer winnen op Pioneers met de zware

14 – 26 score. Ook deze ploeg blijft op titelkoers.