Alle jeugdploegen schitterden terwijl de seniors en softbal dames net niet konden winnen tegen de huidige lijstaanvoerders.

 


Afgelopen weekend moesten de Lions op bezoek bij de competitieleider Hoboken Pioneers. Voor de moeilijke opdracht koos coach Sachteleben om te starten met een jonge pitcher, terwijl de Pioneers hun veteraan-Amerikaan TJ Antonacci op de heuvel zette. De gekozen strategie, in tegenstelling tot vorige keren, bleek tegen te vallen omdat de pitching te weinig de strike zone kon vinden. Ook de vervanging halverwege de tweede inning kon niet verhinderen dat de ploeg uit Hoboken steeds een paar punten sprokkelde. Aanvallend zat het de Beverse slagploeg ook niet mee; zelfs met drie basen bezet konden de Lions niet scoren. Het werd de zwaarste nederlaag tot nu toe met 12-0.

Met goede moed en Robin Reyns op de heuvel begon Beveren aan de tweede wedstrijd. Deze keer hield de verdediging goed stand en werd er in de eerste drie innings niet gescoord. Verschillende close calls konden niet in het voordeel van de Lions uitpakken, dus bleef de score 0-0. In de vierde inning kwamen de Pioneers voor het eerst in scoringsgelegenheid met een triple hit van ex-hoofdklassespeler Stijn Janssens. De Hobokenaars wisten deze kans te verzilveren, waardoor de stand 1-0 werd. Een veldfout van de Lions in de volgende inning bracht de stand op 3-0. Aanvallend werd nog één run gescoord voor de eindstand 3-1 werd.

De Lions zijn zeker van plan om het dubbele verlies volgende week te keren, wanneer ze voor de tweede keer Brussels Kangaroos op bezoek krijgen in Beveren. Supporters op post om 13u aan het veld in de Klapperstraat.

 

 

Ook de softbal dames beten in het zand, alhoewel ze zeker het beste van zichtzelf gaven op Brasschaat. Tegen de huidige leider was geen kruid gewassen. Kim Streux, Evi De Nijs, Britt Voorhelst, Tessa Kips en Sofie Maes waren wel goed voor hun hit, maar niet genoeg om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Beide wedstrijden liepen dan af met een nederlaag.

8 – 1 en 10 – 0 waren de resultaten.

 

De jeugd daarentegen was opmerkelijk goed aan slag, voor hun eerste competitiewedstrijd.

De miniemen haalden het thuis tegen Mortsel met 12 – 1 . Vooral Senne en Jochem Dupont, Milan Van Ballaert, Michiel Van Biesen, Kato Van Poucke, Arne Ancaert, Daan Heyrman, Yens Rothier, Roos De Backer en Lode Belis konden samen de mooie eindstand op het bord zetten.

 

De kadetten waren niet te stuiten tegen Louvain-La-Neuve. De Thabas (naam van de ene ploeg) maakten brandhout van hun tegenstrever. Een duidelijke 16 – 3 was het resultaat. Iedereen sloeg zijn hit. Vooral de homeruns van Drew Van Hal en Illy Hameleers lieten de toeschouwers rechtveren

Deze ploeg heeft nog veel potentieel om dit seizoen een fantastisch resultaat neer te zetten.

 

Nog een verrassend resultaat: De “Beeball” Majors gingen winnen op Merchtem met de zware

23 – 25 score. Ook deze ploeg heeft zijn start niet gemist.