Onze miniemen kregen dit weekend de leider in de competitie op bezoek, de Gent Knights.

De Lions lieten zich niet imponeren en starten direct sterk door 2 punten te scoren in de eerste inning wat hun een 2-0 voorsprong gaf.


We konden deze vasthouden tot halverwege de wedstrijd door sterke pitching van Joren. 

Nadien kwam Gent sterk opzetten, ze sloegen de ene na de andere hit in de gaten waardoor we moeilijk outs konden maken.

De schade bleef binnen de perken door sterke pitching van Kato, Kobe en Tony.

Nadien vonden onze Lions hun 2de adem en scoorde we nog enkele punten om op een eindstand van 5-12 te eindigen.

Sterke prestaties aan bat van ons team met volgende uitblinkers, Kato, Wolf, Quetzalli, Tony, Tijl en Joren die een homerun sloeg.

Nog enkele eervolle vermeldingen voor zeer goede catching aan het adres van Wolf, Cobe en Kobe.

Ook waren we getuige van een grote persoonlijke overwinning toen Ixchel 2 rake slagen deed tijdens de wedstrijd.

Als coach ben ik fier op hun prestatie!

Majors.
Onze majors verloren met 19-13 tegen de Brasschaat Mohawks.

Kadetten.
Onze kadetten moesten het afgelopen weekend opnemen tegen WBA Foxes Orange en speelden maar liefst een wedstrijd van 3u15.

Voor aanvang van de laatste inning konden de kadetten een voorsprong van 20-8 optekenen.

De vermoeidheid en de warmte speelden hen echter parten in de laatste inning waardoor WBA deze achterstand heeft kunnen verkleinen naar 20-19.

Dankzij een laatste krachtinspanning hebben onze kadetten toch de overwinning mee kunnen brengen naar Beveren en blijven ze zo hun 1e plaats in de ranking behouden.

 

Softball dames

Na wekenlang stilliggen, moesten de softball dames het opnemen tegen Gent Knights en dat hebben ze uitstekend gedaan. Beide wedstrijden werden gewonnen met uitslagen 8-1 en 9-2.
Pitchers Sara De Graeve en Rubin Roef hebben allebei goed gegooid en het veld achter hen is er volledig voor gegaan waardoor alles vlot verliep.
In de eerste wedstrijd kwamen ze traag op gang aan slag, maar toch zijn er vele mooie hits geslagen.

 

Seniors.

De senioren hadden dit weekend weer de moeilijke verplaatsing naar Namen voor de boeg. De eerste wedstrijd met Giovanni Philipsen op de heuvel kon niet veel slechter beginnen. De Lions keken meteen tegen een 9-0 achterstand op. Beveren kon op het einde van de wedstrijd zich aanvallend nog eens tonen, maar toen was het kalf al verdronken. 18-7 werd de eindstand. 
Beveren was vastberaden om het betere einde van die eerste wedstrijd over te dragen in de tweede. Al snel kwamen ze 1-0 achter, maar deze keer waren ze klaar om die achterstand om te buigen. Met twee goede slagbeurten, die telkens begonnen met twee man uit, konden ze een 2-7 voorsprong nemen. Pitcher Trent Saharek kon Namen redelijk gemakkelijk tegenhouden, tot ze in de laatste inning nog eens alles op alles zette. Met alle basen bezet, de voorsprong verkleind naar 5-7, kon Trent afrekenen met de laatste slagman en werd de tweede wedstrijd winnend afgesloten. Zeker geen slecht resultaat op deze verplaatsing. 
Na deze lange dag mochten enkele gelukkigen zich ook nog wagen aan een dopingcontrole. Deze was uiteraard ook geen probleem voor Beveren. 

 

Slowpitch.

Reapers moesten 2 wedstrijden spelen tegen Leuven voor de beker van België. 

Het begin was beetje moeizaam en Leuven deed ons ff werken. 

Maar eens de focus in het team er was ging het lekker vlot.

Lieven Heyrman hield Leuven op 4 runs als pitcher. Hij werd hierdoor geholpen door een zo goed als foutloos veld. 

Aanvallen liep het lekker met stevige slagen van 1 tot 12. Enkele Hr's van Lieven en Tim Witvrouwen lieten de score snel uitlopen tot 28-4.

 

Tweede wedstrijd starten we onmiddellijk goed en wederom 4 hr's vh team. Wederom Lieven en Tim Witvrouwen alsook Rudi Kortleven en Gaetan Gregarek.

Lieven had het even moeilijk als pitcher deze wedstrijd, spelen in 32° kan dat al eens veroorzaken , waardoor Leuven 7 runs kon scoren. Maar zoals eerder vermeld op ons aanvallend geweld staan geen grenzen waardoor we de tweede wonnen met 18-7 cijfers.

Deze beide overwinningen doen ons 1e eindigen in onze poule waardoor we op 28/9 spelen tegen Titans voorde halve finale.