Dit weekend moesten de softball dames het opnemen tegen Berendrecht Bears.

Zij staan iets lager in de rangschikking dus werd verwacht dat dit 2 gemakkelijke wedstrijden zouden worden.

De eerste wedstrijd was helemaal niet zoals verwacht. Sara De Graeve startte goed op de heuvel, maar moest door ziekte vervangen worden op de pitcherplaat. Lauren Roef nam het van haar over, maar het was haar dagje niet. In combinatie met enkele denkfouten van het veld, kwamen er heel wat puntjes binnen. Daarna nam zus Rubin Roef de pitcherplaat over. Zeker en vast geen gemakkelijke opdracht zonder opwarming, maar ze heeft dat fantastisch gedaan.

Aan slag werd er ook terug met overtuiging gespeeld, wat resulteerde in een uiteindelijke winst met 18-11 op het scorebord.

De tweede wedstrijd verliep wel zoals verwacht. Sara De Graeve nam deze wedstrijd op zich (na het innemen van de nodige medicatie) en kreeg slechts 2 hits tegen. Aan slag was iedereen 'on fire' waardoor er na slechts 3 inningen een 15-0 op het scorebord stond en ze de wedstrijd konden beëindigen met een mercy rule.

Met de zomervakantie in volle gang moesten de Senioren met een uitgedunde ploeg richting Gent dit weekend.

Dat was niet meteen te merken in de eerste wedstrijd waar er al snel druk gelegd werd op de Amerikaanse pitcher van Gent. Scoren lukte nog niet, dus kon Gent als eerste scoren en 1-0 voorkomen. Meer zou Koen De Clerck niet toelaten, en zo kon Beveren de match terug naar zich toetrekken. Kevin Reyns sloeg Bram Van Der Biest binnen om in de helft van de wedstrijd gelijk te maken. In de laatste slagbeurt leek Gent met 2 uit de stand gelijk te kunnen houden, maar Kevin Reyns kon met een double Beveren de voorsprong geven, om daarna door Trent Saharek binnengeslagen te worden. Gent kon niet meer antwoorden, 1-3 eindstand.

De tweede wedstrijd bleek volledig het omgekeerde te worden. Geen korte spannende wedstrijd, maar een met hoge scores en veel fouten. Gent had meer slagkracht, Beveren kreeg dit niet verwerkt en kon aanvallend niet volgen. 19-11 was de eindstand van een wedstrijd die snel vergeten mag worden.

Volgende week spelen de senioren nog 2 keer thuis tegen Brasschaat, om dan 3 weken zomerstop in te duiken.