De Miniemen wonnen terug op overtuigende wijze.  Ditmaal met 11-4 tegen Zottegem Bebops.


Na een 2-3 achterstand kwamen onze Miniemen onder stoom en met hits van Senne, Tony, Kato, Joren, Kobe en Arno gingen ze op en over de tegenstander.

In de daaropvolgende innings konden ze verder uitlopen waarbij we ook nog een prachtige Homerun konden noteren van Pieter Jan.

De topmentaliteit van onze Miniemen zorgt er elke week voor dat de supporters kunnen genieten van een aangename, spektakelrijke wedstrijd !!!

 

Majors

Vandaag speelden onze majors een wedstrijd op eigen veld.

Beide ploegen toonden een goede verdediging, maar de Pioneers bleken net iets sterker vandaag. 

De wedstrijd eindigde met een score van 7 voor de Lions en 14 voor de Hobokense Pioneers.

 

Softball dames

Met hits van Roef Rubin, Streux Maya, Syniawski Sam, Heylen Jessie, Voorhelst Britt, Robert  Muriel, Peeters Soetkin en Rotthier Yana werden er gemakkelijk 12 punten gescoord.  Pitcher De Graeve Sara kreeg maar 1 punt tegen, wat resulteerde tot een 1-12 eindstand in de 1ste wedstrijd van de dag.

De tweede wedstrijd ging gelijk op tot in de 5e inning, waar de hits van De Rijcke Joke, Heylen Jessie, Voorhelst Britt, Robert Muriel, Roef Rubin voor het verschil zorgde.  Beveren kwam op een 5-9 voorsprong  en gaf deze niet meer af.  Eindstand na 7 inningen: 6-13.

 

De senioren hadden deze week een zeer druk schema met 5 wedstrijden op 6 dagen.

 

Op maandag wonnen ze thuis 2 keer nipt van Brasschaat.

In wedstrijd 1 kwam de aanval langs de kant van Beveren maar laat op gang, maar bleef de ploeg in de wedstrijd dankzij sterke pitching van Koen De Clerck. Na de eerste helft van de 6e inning stond Beveren nog 1-3 achter, maar door telkens te scoren in de volgende 2 slagbeurten kon er gelijk gemaakt worden. In verlengingen kon Jonathan Beck het winnende punt scoren door een wild pitch. Eindstand 4-3.

In wedstrijd 2 begon Brasschaat zeer sterk, en nam het een 0-5 voorsprong na de eerste helft van de derde inning. Beveren haalde in de tweede helft van de derde inning alles uit de kast en kon maar liefst 7 keer scoren. Een bases clearing triple van Trent Saharek was de verlossende hit deze wedstrijd. Ondertussen had Giovanni Philipsen overgenomen op de heuvel en Brasschaat had geen antwoord op zijn sterke pitching. De aanval van Beveren was terug stilgevallen maar de defense draaide op volle toeren om Giovanni deze win te bezorgen. Brasschaat kon nog 1 keer scoren in de laatste inning, maar kon deze win niet meer afpakken. Eindstand 7-6.

 

Op donderdag moest deze ploeg een avondwedstrijd inhalen in Namen. Geen ideale omstandigheden op een weekdag, wat er voor zorgde dat er amper of niet opgewarmd kon worden. Dat was aanvankelijk niet te merken want Beveren kon meteen een 0-4 voorsprong nemen, door onder andere een Homerun van Trent Saharek. Verdedigend kon je de omstandigheden wel merken. Robin Reyns gooide een heel goede wedstrijd, maar 9 fouten in het veld waren er veel te veel. Bij een 6-4 achterstand kon Beveren nog eens gelijkmaken in de 4e inning, maar een homerun van Namen in de 5e was er te veel aan. Het bleef de hele wedstrijd spannend, maar het mocht net niet baten. 7-6 eindstand voor Namen.

 

Op zaterdag stonden er dan weer twee wedstrijden tegen Gent ingepland. Het weer zat niet meteen mee, maar deze keer gingen de wedstrijden zoals gepland door. Met Trent Saharek op de heuvel en een goede verdediging in het veld, wist Gent de hele eerste wedstrijd niet te scoren. De aanval van Beveren draaide daarentegen op volle toeren. Een sterke wedstrijd van het volledige team zorgde dan ook voor een mooie 15-0 eindstand.

De tweede wedstrijd bleek iets spannender te gaan worden. Gent nam een 0-2 voorsprong in de 3e inning en Beveren leek even van slag. Met Giovanni Philipsen nogmaals op de heuvel deze week, wou Beveren zich toch niet gewonnen geven. In de 4e inning kwam de aanval er door en vielen alle hits op de juiste plaats. Er kon maar liefst 11 keer gescoord worden. Dit was ruimschoots voldoende voor Giovanni, die op een meer ontspannen manier de wedstrijd kon uitgooien. 11-3 werd uiteindelijk de eindstand.

 

Met 4 overwinningen op 5 wedstrijden werd deze ongeloofelijk drukke week toch zeer positief afgesloten. Er werd veel gevraagd van het volledige team en veel verschillende spelers moesten een grote stap zetten. Knap werk van het hele team.