Deze week hebben de kadetten zich alweer overtuigend laten zien met een geweldige overwinning tegen Zottegem.


Vooral Jochem Dupont sloeg een homerun die de bezoekers het nakijken gaf. Ook Joren Renard, Senne Renard, Floris Degelin, Yenz Van de Bergh en Bo Vervoort lieten de score aantikken. Een logische zege met 14 – 2 zodat de ploeg in de bovenste regionen staat in de rangschikking.

 

De softbal dames moesten naar co-leider Pioneers.

In de eerste wedstrijd kregen de bezoekers een pandoering te verwerken met 10 – 0 als resultaat.

Enkele sporadische hits van Maya Streux, Sara De Graeve en Sam Syniawsky konden makkelijk verwerkt worden door de thuisploeg en aan verdedigen was wel bijna geen sprake.

In de tweede wedstrijd werden de snaren gestemd en moest Beveren toch laten zien dat ze de top 4 wilden vasthouden. Met Lauren Roef ging het beter op de heuvel en was het de bezoekers die het laken naar zich toe trokken in de beginfase. Hits van Sara De Graeve, Muriel Robert, Jessie Heylen, Lauren Roef en Sam Syniawsky maakten er 1 – 4 van. Toen in de 4e inning kwam Pioneers langszij met enkel een hit van Anneleen Veekens die net niet kon scoren. Pioneers kwam echter beter opzetten en nam een kleine voorsprong. Beveren wou alles op alles zetten en met hits van Britt Voorhelst, Maya Streux, Joke De Rycke en Sara De Graeve was het afgelopen met een 5 – 6 overwinning voor Beveren.

De eerste verlieswedstrijd voor Pioneers in deze competitie.

 

Tot slot nog een verslag van onze majors vorige week:

Vorige week speelden de jongsten van de club 's middags een wedstrijd bij WBA. Vooral in de eerste en derde inning scoorden ze behoorlijk wat punten. Hoogtepunten waren de homerun van Tibo Martens, de verre lage slag van Lenn Van den Hende en het goede catcherwerk van Kobe Van den Hende. Het spelinzicht en het samenspel wordt beter en beter en dat viel weer extra op tijdens deze match.
Uiteindelijk verloren ze nipt met 21-20, maar de tegenstander zei zelf dat de overwinning in principe aan onze ploeg had moeten toebehoren.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen