Seniors (vanaf 16 jaar)

2x winst voor onze senioren:

Brasschaat – Beveren Lions 5-11

Brasschaat – Beveren Lions 12-15

 

Slowpitch (vanaf 16 jaar)

Onze laatste competitiedag was een goeie voorbereiding voor de beker van volgende week. We kregen namelijk onze tegenstander van volgende week tegen, Olen Titans.

We speelden beide wedstrijden solide aan slag en verdedigend. Enkele schoonheidsfoutjes verdedigend maar onze aanvallende kracht was te sterk.

Zeker te vermelden was de super goeie pitching van Nathalie Hosten. 

Dit team is klaar om volgende week te strijden voor dat felbegeerde Europees ticket. 

Alle supporters op post op Mortsel om 12h00.

Majors (4 tot 10 jaar)

Onze majors verloren met 18-1 tegen Chicaboos.

 

Miniemen (10 tot 12 jaar)

Al tijdens de opwarming konden de coaches merken dat hun Miniemen klaar waren om hun laatste seizoenswedstrijd met een knaller af te sluiten.

We konden dan ook op een voltallig team rekenen om het op te nemen tegen de Royal Antwerp Eagles.

Na drie inningen was er een gelijke stand van 5-5 te noteren en dit na hits van Senne, Kato, Joren, Pieter-Jan en Vic waarbij Senne zijn 1e van 2 Homeruns sloeg.

In de 4e inning konden onze Lions een voorsprong uitbouwen dankzij hits van Senne (HR), Wolf en Joren terwijl Pieter-Jan in de laatste inning er nog een puntje bij kon doen. 

Tijdens de wedstrijd zagen de coaches enkele mooie plays waarbij zelfs 2x een speler aan de thuisplaat werd uitgespeeld na prachtig samenspel van Rechtsveld, 1e Base naar Catcher en van Centerfield naar 3e Base en Catcher.

Dit alles leidde tot een mooie teamprestatie en overwinning en de beloofde pannekoeken en croque Monsieurs waren dan ook dik verdiend na de wedstrijd.

Deze wedstrijd betekende ook de laatste Miniemen wedstrijd van Joren Renard, Wolf Lutz, Quetzalli A. Maciel en Kato Van Poucke die met z'n allen naar de Kadetten overstappen.  Succes alvast.

Bedankt voor dit TOP seizoen beste Miniemen !!

De Coaches

(Dennis, Duncan, Thomas, Jakob)

 

Kadetten (13 tot 15 jaar)

Onze kadetten waren afgelopen weekend vrij.

 

 

Softball dames (vanaf 16 jaar)

Dit weekend speelden de softball dames hun laatste thuiswedstrijden van dit seizoen tegen Seraing Brown Boys.
Dat ze beide wedstrijden zouden winnen, was wel te verwachten, maar zoals altijd moet de match gespeeld worden.

De eerste wedstrijd werd gegooid door Sara De Graeve, zij kreeg slechts 1 hit tegen.
Met maar liefst 5 strike-outs op 10 batters werd de wedstrijd na 3 inningen beëindigd door een mercy rule met een eindscore van 15-0.
Zowel op het veld als aan slag deed iedereen zijn uiterste best.

De tweede wedstrijd werd gegooid door Rubin Roef. De tegenstander verraste Beveren met enkele moeilijk bespeelbare hits, waardoor de bezoeker deze wedstrijd wel enkele punten konden scoren.
Op het veld verliep het dus iets minder dan tijdens de eerste wedstrijd, maar aan slag had Beveren zeker en vast de bovenhand. Ook deze wedstrijd werd beëindigd met een mercy rule, deze keer na 4 inningen.
De laatste thuiswedstrijd werd gewonnen met een eindscore van 14-6.

Volgende week spelen de softball dames hun laatste 2 wedstrijden van het seizoen op het veld van Berendrecht Bears. Ze eindigen het seizoen als eerste van de silverreeks.

 

Seniors (vanaf 16 jaar)

De 1ste wedstrijd hebben de seniors met 1-9 verloren op het veld van Merchtem.

De 2de wedstrijd hebben de seniors met 7-20 verloren op het veld van Merchtem.

 

Slowpitch (vanaf 16 jaar)

Onze Reapers waren vrij dit weekend.

Voorbije weekend:

Majors (4 tot 10 jaar)

Onze majors verloren met 8-18 tegen de Mortsel Stars.

Miniemen (10 tot 12 jaar)

Onze miniemen speelden gelijk op het veld van Borgerhout 10-10.

Kadetten (13 tot 15 jaar)

Onze kadetten waren afgelopen weekend niet te stoppen.

Dankzij sterke batting en goed veldwerk konden zij maar liefst een eindstand van 14-27 mee naar huis nemen vanuit Zottegem.

Joren Renard sloeg een mooie triple langs de linkse lijn maar ook Floris Degelin, Senne Renard, Bryan Otto en Michiel Van Biesen wisten hun time @ bat te verzilveren.

Jochem sloeg een mooie homerun in the park en Senne Dupont kon zelfs een gram slam in de wacht slepen.

Alweer een schitterende match voor onze kadetten die nog maar eens bewezen waarom zij op nummer 1 staan.

Softball dames (vanaf 16 jaar)

Onze Softball Dames moesten het opnemen tegen Brussels Kangaroos. 

Door nog andere geplande wedstrijden op het veld van Brussel werden de wedstrijden van de dames vervroegd, wat duidelijk niet hun uur was aangezien ze de eerste wedstrijd verloren.

Lauren nam de eerste wedstrijd voor haar rekening en deed dat uitstekend! Ook Sara heeft een uitstekende wedstrijd gegooid. Ze hadden elk slechts 4 slagen tegen.

De eerste wedstrijd werd jammer genoeg verloren met 3-2, met amper 1 error op het veld en een hit meer aan slag voor Beveren. Brute pech.

De tweede wedstrijd werd gewonnen met een 2-7 eindscore.

De betere batters waren Britt Voorhelst, Muriël Robert en Maya Streux.

Seniors (vanaf 16 jaar)

De 1ste wedstrijd hebben de seniors met 1-0 verloren op het veld van Mortsel.

De 2de wedstrijd hebben de seniors met 9-4 verloren op het veld van Mortsel.

Slowpitch (vanaf 16 jaar)

Onze Reapers maakte afgelopen weekend de verre verplaatsing naar Poperinge. Met maar net genoeg spelers en die verre verplaatsing raakten ze maar traag op gang. Door een goede verdediging kwam de tegenpartij ook pas in de 2e helft van de match goed aan slag. Maar kon wel 1 puntje meer op het scorebord krijgen. Met een 10-9 als eindscore is dit de 1e verloren competitiematch van ons slowpitchteam.

De 2e match hebben ze zich volledig herpakt en kwamen de hitjes vlotter. Ook deze match zat de verdediging heel goed en konden ze deze match winnen. 8-16 was hier de eindstand.

Onze miniemen kregen dit weekend de leider in de competitie op bezoek, de Gent Knights.

De Lions lieten zich niet imponeren en starten direct sterk door 2 punten te scoren in de eerste inning wat hun een 2-0 voorsprong gaf.

De senioren speelden dit weekend tegen Mortsel.

In de 1ste wedstrijd hebben zij gewonnen met 13-9, de 2de wedstrijd was Mortsel de betere ploeg en heeft Beveren met 2-5 verloren.

 

De kadetten moesten naar Zottegem en hebben daar een verpletterend resultaat van 13 – 30 neergezet. Dankzij mooie hits van Yens Rotthier, Bryan Otto, Ward De Backer, Joren Renard en Michiel Van Biesen wisten zij de overwinning mee naar huis te brengen. Ook verdedigend zat het goed en konden pichters Senne Renard en Yens Rotthier op de steun rekenen van hun teamgenoten in het veld.

Onze kadetten moesten het vandaag opnemen tegen de nr. 1 in hun reeks.

Al vanaf de 1ste inning lieten ze zien hoe sterk onze Lions waren.

Michiel mocht de spits afbijten en sloeg een triple, door een overtrow naar kon hij al direct het eerste punt scoren.

Ook Floris wist een hit te slaan en kon zo Bryan het 2de punt van de 1ste inning laten scoren.

WBA kon in de 1ste inning slechts 1 punt scoren door de sterke pitching van Senne Dupont.

Die kon na de 1ste inning reeds 3 strike outs op zijn naam schrijven.

Ook de 2de inning waren onze Lions sterk aan bat en konden zij door hits van Senne Dupont, Jochem Dupont en Joren Renard weer 3 punten bij op de teller zetten.

WBA wist in de 2de inning 2 punten te scoren. Senne Dupont zette zijn sterke pitching door en kon hierdoor weer 2 extra strike outs neerzetten.

In de 3de inning kon Beveren Lions nog eens 3 punten scoren dankzij een hit van Bryan Otto en Lode Belis.

Ook WBA was sterk aan bat in deze 3de inning en wist maar even 4 punten te scoren.

Dit bracht de stand op 7-8 in het voordeel van onze kadetten met de belofte van een spannende wedstrijd.

Maar onze kadetten hielden het hoofd koel  en konden zo in de daaropvolgende innings nog maar liefst 6 punten scoren door hits van Michiel Van Biesen, Bryan Otto en Yenz Van Den Bergh.

WBA had hier geen antwoord op en wist nog slechts 2 hits uit de wacht te slepen op de pitching van Senne Renard, Bryan Otto en Yens Rotthier.

Onze kadetten konden dan ook een welverdiende zege van 10 – 14 in de wacht slepen en zorgde zo voor de 1ste nederlaag dit seizoen van WBA Foxes Black.

Deze week stonden er voor onze dames 4 wedstrijden geprogrammeerd.

Op dinsdag en donderdag speelden ze verplaatste thuiswedstrijden tegen Brussels Kangaroos. Pitcher Sara De Graeve nam beide wedstrijden voor haar rekening en deed dat uitstekend. Ze gooide maar liefst 18 strike-outs over de 2 wedstrijden en kreeg amper enkele hits tegen. Dat is ook te merken aan de eindscores van 7-0 en 5-1. De betere batters waren Nena Heyrman, Sam Syniawsky, Jessie Heylen, Muriël Robert & Sofie Maes.

Op zondag moesten de dames het opnemen tegen Seraing Brown Boys na een verre verplaatsing. Pitchers Sara De Graeve en Rubin Roef hebben fantastisch gegooid. Dat in combinatie met het goede slagwerk van iedereen bracht hen tot 2 overwinningen met uitstekende uitslagen. Het werd 24-1 en 20-0. Bij deze 2 wedstrijden werden er maar liefst 3 homeruns geslagen! Bedankt aan Jessie Heylen, Sara De Graeve en Nena Heyrman die volgende week moeten trakteren

Dit weekend moesten de softball dames het opnemen tegen Berendrecht Bears.

Zij staan iets lager in de rangschikking dus werd verwacht dat dit 2 gemakkelijke wedstrijden zouden worden.

De eerste wedstrijd was helemaal niet zoals verwacht. Sara De Graeve startte goed op de heuvel, maar moest door ziekte vervangen worden op de pitcherplaat. Lauren Roef nam het van haar over, maar het was haar dagje niet. In combinatie met enkele denkfouten van het veld, kwamen er heel wat puntjes binnen. Daarna nam zus Rubin Roef de pitcherplaat over. Zeker en vast geen gemakkelijke opdracht zonder opwarming, maar ze heeft dat fantastisch gedaan.

Aan slag werd er ook terug met overtuiging gespeeld, wat resulteerde in een uiteindelijke winst met 18-11 op het scorebord.

De tweede wedstrijd verliep wel zoals verwacht. Sara De Graeve nam deze wedstrijd op zich (na het innemen van de nodige medicatie) en kreeg slechts 2 hits tegen. Aan slag was iedereen 'on fire' waardoor er na slechts 3 inningen een 15-0 op het scorebord stond en ze de wedstrijd konden beëindigen met een mercy rule.

Met de zomervakantie in volle gang moesten de Senioren met een uitgedunde ploeg richting Gent dit weekend.

Dat was niet meteen te merken in de eerste wedstrijd waar er al snel druk gelegd werd op de Amerikaanse pitcher van Gent. Scoren lukte nog niet, dus kon Gent als eerste scoren en 1-0 voorkomen. Meer zou Koen De Clerck niet toelaten, en zo kon Beveren de match terug naar zich toetrekken. Kevin Reyns sloeg Bram Van Der Biest binnen om in de helft van de wedstrijd gelijk te maken. In de laatste slagbeurt leek Gent met 2 uit de stand gelijk te kunnen houden, maar Kevin Reyns kon met een double Beveren de voorsprong geven, om daarna door Trent Saharek binnengeslagen te worden. Gent kon niet meer antwoorden, 1-3 eindstand.

De tweede wedstrijd bleek volledig het omgekeerde te worden. Geen korte spannende wedstrijd, maar een met hoge scores en veel fouten. Gent had meer slagkracht, Beveren kreeg dit niet verwerkt en kon aanvallend niet volgen. 19-11 was de eindstand van een wedstrijd die snel vergeten mag worden.

Volgende week spelen de senioren nog 2 keer thuis tegen Brasschaat, om dan 3 weken zomerstop in te duiken.

Ondanks een enorme vechtersmentaliteit, verloren onze miniemen fors tegen een sterk WBA.  We onthouden vooral dat ze heel veel hebben bijgeleerd en dit moeten meenemen naar de volgende wedstrijd.

De Miniemen wonnen terug op overtuigende wijze.  Ditmaal met 11-4 tegen Zottegem Bebops.

Een homerun-festival langs Beverse kant bij de miniemen!!

Afbeeldingen
Privacy